Hvad er et LMS? En guide til learning management systemer!

Du er interesseret i at bruge e-læring, men undrer dig over, hvorfor det anbefales at bruge et LMS? I denne artikel gennemgår vi hvad et LMS egentlig er og hvorfor det er et essentielt værktøj, når vi snakker e-læring.

Hvad er et LMS?

LMS er en forkortelse for Learning Management System, og er en samlet platform for administration af alle dine læringsaktiviteter. Med et LMS samler du organisationens udbud af e-læring, kursustilbud og læringsaktiviteter i ét samlet system.

Det er et værktøj, som gør hele processen med oprettelse, afholdelse og levering af læring meget mere simpel. Du vil også nyde godt af et væsentligt større overblik, da det hele foregår samme sted.

Et LMS består af en administrationsdel og en brugerflade. Administrationsdelen kan du betragte som selve maskinrummet, hvor organisationen styrer deres læringsaktiviteter. Det er altså her e-læringsmaterialet bliver tilrettelagt og udbydes via kursusforløb.

Brugerfladen er den udadvendte del af systemet, som brugerne vil blive præsenteret for, når de skal i gang med et læringsforløb. Her kan de søge sig frem til et bestemt kursus, og holde styr på deres undervisningsforløb.

Hvad er fordelene med et LMS?

E-læring er i sig selv et essentielt værktøj, og kunne i princippet godt stå alene, som fx en power-point eller enkeltstående quiz, som du lægger på dit intranet. Men det ville efter vores mening ikke være den bedste måde at udnytte potentialet i dit læringstilbud.

Når e-læring kobles sammen med et learning management system, åbnes der for et væld af nye muligheder, for både dig og dine medarbejdere.

Samlet portal for læringsmateriale:

Du får en samlet indgang for alle dine læringsaktiviteter. Du opretter alle dine kurser og undervisningsforløb i systemet, og kan nemt administrere de små detaljer uden brugen af andre værktøjer. Administrer, tilpas, og udgiv dine e-læringsforløb, alt sammen fra samme portal.

Vink farvel til manuelt, administrativt arbejde:

Når du bruger et LMS til at håndtere din e-læring, vil du sætte strøm til mange af de opgaver du håndterer manuelt i dag. Brug værktøjer som målgrupper, hvor du samler medarbejdere med lignende læringsbehov, og skabeloner, som lader dig genbruge kurser, til at skære timer af din arbejdstid.

Kompetencestyring og opfølgning:

Du har med et LMS fuldt overblik over dine medarbejdere og deres uddannelsesforløb. Du kan planlægge kurser, og tilkoble de målgrupper du finder mest relevante til undervisningen. Mangler din virksomhed nødvendige kompetencer, kan du hurtigt se hvor i organisationen, der bør gennemføres et undervisningsforløb.

Præsentér læringstilbud via kursuskatalog:

Du kan nemt fremstille dit udvalg af kurser via et kursuskatalog, hvor dine medarbejdere hurtigt kan søge og finde deres valg af kurser.

Engagerende læringsflow:

Brug værktøjerne som følger med dit nye LMS til at være mere kreativ med dine læringsudbud. Skab forløb der tager elementer fra blended learning og mikrolæring. Kombiner fremmødeundervisning og e-læring, og hold dine medarbejdere engageret i hele læringsprocessen.

Tilgængelighed for medarbejdere:

Med et LMS kan dine medarbejdere tilgå deres læring når det passer ind i deres skema. Da læringen foregår online vil den altid ligge klar, uanset tid eller sted. Du behøver bare tage din tablet eller smartphone frem, og så er du i gang.

Vent, men hvad med SCORM?

Der er en del LMS-platforme på markedet som anvender SCORM-pakker. SCORM er en slags indpakning for dit e-læringsmateriale, som gør at det kan afspilles gennem dit LMS.

For at citere vores kolleger i Prolearning, så kan du forestille dig en SCORM-pakke som et ”videobånd, som i sig selv ikke er meget bevendt. Ved at gøre brug af en LMS-platform, der har en SCORM-motor indbygget, får du præcist det, du har brug for, nemlig en afspiller”.

Når du har lavet dit e-læringsmateriale, hvad enten det er en quiz, video eller billeder, så skal det pakkes sammen i en samlet SCORM-pakke. SCORM er et nødvendigt regelsæt, for at LMS-platform kan fungere korrekt, og at du kan få det fulde udbytte.

Plan2learn som LMS:

Med Plan2learn får du et learning management system, der kan håndtere alt indenfor e-læring, kursusadministration og kompetencestyring.

Med alle dine læringsaktiviteter samlet ét sted, er det simpelt og nemt at skabe uddannelsesforløb, planlægge og automatisere onboarding, samt sikre dig en struktureret håndtering af medarbejderkompetencer.

Vi giver jer værktøjerne, så i nemt og hurtigt kan bygge et effektivt og fleksibelt læringstilbud. Plan2learn bruges allerede af mere end 750.000 brugere, så vi har masser af erfaring hvad angår hjælp til opstart og support.

Opsæt Plan2learn i jeres eget design og med eget logo, så jeres medarbejdere stadig føler sig bevendt i organisationens kultur og univers.

Vil du høre mere om vores LMS?