Medarbejderudvikling giver tilfredse og kompetente medarbejdere

Den moderne medarbejder er drevet af sin lyst for at lære og udvikle sine kompetencer. Medarbejderudvikling er altså et område, der bør have stor fokus for din organisation. Med en struktureret uddannelsesplan for dine medarbejdere, vil du både øge kompetenceniveauet i organisation, samt øge medarbejdertilfredsheden.

Arbejdsmarkedet venter ikke på nogen

Der er tydelige tendenser på at flere og flere arbejdsområder bliver automatiseret og digitale, hvilket kan gøre visse stillinger i en organisation overflødige. Se bare på denne artikel fra Krifa, hvor de pointerer hvordan 875.000 job vil forsvinde inden 2040. Vi er nødt til at holde vores kompetencer opdaterede for at følge med udviklingen på markedet.

Det er en nødvendighed for den enkelte medarbejder at dygtiggøre sig indenfor sit felt, både for at forbedre sin kompetenceprofil på arbejdsmarkedet, men også af personlig interesse. Ja, faktisk så er muligheden for at kunne lære og udvikle sine kompetencer den største faktor, når vi skal vælge arbejdsplads.

Det gælder ikke kun for den almene medarbejder, da lysten til at skærpe sine evner også kalder på ledere. Faktisk er hvert femte leder i gang med at finde en ny arbejdsplads, hvor udviklingsmulighederne er bedre. Derfor bør du sikre dig, at din organisation har gode udviklingsmuligheder, hvis du ønsker at fastholde dine vigtigste ressourcer – medarbejderne.

Medarbejderudvikling falder tilbage på ledelsen

Det kan ikke kun være medarbejderens ansvar at udvikle sig på egen hånd. Som leder i en organisation skal du se dine medarbejderes udvikling som en investering, som kommer til at give værdi på den lange bane. Ligesom du opdaterer systemer og redskaber på arbejdspladsen, på samme måde skal du holde medarbejderkompetencerne ved lige med kurser og uddannelsesforløb.

Derfor bør nærmeste leder have et overblik over de enkelte medarbejdere, og hvem der kunne drage fordel af udvikling indenfor visse kompetencer. For relevansen af medarbejderudviklingen skal også overvejes. Hvis medarbejderen udvikler sig i en disciplin, som ikke kan anvendes i organisationen, vil de højst sandsynligt være utilfreds, eller endnu værre, forlade din organisation.

Derimod vil en medarbejder, som bruger tid og energi på at udvikle sig indenfor en disciplin, få stor personlig værdi af at kunne bidrage med sine nyerhvervede kompetencer. Samtidig vil din organisation kunne drage nytte af et nyt sæt kompetencer i værktøjskassen.

Medarbejderudvikling på automatik med LMS

En struktureret og gennemtænkt medarbejderudvikling kan være en krævende proces. Derfor kan der være stor værdi at hente, hvis du afvikler din styring af medarbejdernes kompetencer gennem et learning management system.

Her vil du altid have et struktureret overblik over den enkelte medarbejder, deres nuværende kompetenceprofil, og hvilke uddannelser som de er i gang med. Herfra kan du også nemt tilrettelægge nye kursusforløb til de rette medarbejdere, og tilmelde dem efter behov. Det fjerner en stor del af det manuelle, administrative arbejde for den individuelle leder.

Med et simpelt overblik over kompetencerne i din organisation vil du altid kunne udføre strategisk kompetenceudvikling. Du kan hurtigt finde afdelinger med udviklingspotentiale, og sørge for at der ikke opstår kompetence-gaps i din organisation.

Læs hvordan et LMS som plan2learn kan hjælpe din kompetenceudvikling

Vil du høre mere?