Kursusadministration med et LMS

Hvorfor vælge digital kursusadministration? Mange organisationer udbyder kurser til egne medarbejdere for at styrke deres kompetenceprofil, eller tilbyder et kursuskatalog med aktiviteter til eksterne kursister. Det kan i mange tilfælde være en ressourcetung proces. Ofte vil en kursusansvarlig medarbejder sidde og tilmelde kursisterne til kurser én ad gangen. Men hvorfor bruge mere tid og flere ressourcer, end hvad der er allermest nødvendigt?

Med digital kursusadministration vil du automatisere og samle mange af de processer, som du håndterer manuelt, eller i flere forskellige systemer. Efter implementeringen af et learning management system vil du nemlig have én samlet portal, hvor både leder og kursist kan tilgå alle arbejdsgange, der omhandler administrationen af kurser.

Sæt strøm til din kursusadministration og få:

✔️ Et samlet overblik, opgavestyring, og automatisk dokumentation af kurser
✔️ Sparet tid, penge og ressourcer ved at automatisere arbejdsgange
✔️ En fælles platform for alle kursister til e-læring, online aktiviteter og fremmøde kurser
✔️ Digital selvbetjening for kursister, instruktører og ledere – lad kursisterne styre egen læring

Digital kursusadministration giver simpel administration

Flere virksomheder bruger Excel eller lignende programmer til at holde styr på alle deres kurser og kursister, hvilket kræver manuel tilretning ved aflysninger og ændringer. Det er en arbejdsgang, der kan tage meget tid og manuel arbejdskraft. Det er her hvor et LMS vil kunne give dig mest værdi i form af overblik og automatik.

Når du som kursusansvarlig logger ind i et LMS, så vil du blive mødt af en samlet indgang til alle dine arbejdsgange indenfor kurser. Du vil nemt kunne skræddersy et enkeltstående kursus, eller et længere forløb, med alt fra e-læring, fremmødekurser og blended learning. Når der først er lavet et forløb, kan du hurtigt gemme det som skabelon. Derved kan du næste gang spare endnu mere tid i opsættelsen.

Billede af kursusadministration i Plan2learn

Der er også stor værdi at hente i form af at samle alt information for de kursusansvarlige ét sted, da du altid vil have et lettilgængeligt overblik over dit kursusudbud, både hvad angår e-læring, fremmødekurser og andre aktiviteter. Du kan se hvilke kurser enkelte kursister er i gang med, eller hurtigt hente dokumentationen fra kurser som de har gennemført.

Kursusadministration med et LMS er den mest effektive måde at arbejde strategisk med håndteringen af dit kursusudbud. Platformen sørger nemlig for, at i hurtigere og mere effektivt kan tilpasse jeres kursusudbud med organisationens forretningsmål.

Sæt kursisterne i fokus

Der er som sagt mange fordele for både kursusansvarlige og ledere, men de største fordele vil dog være at hente for kursisterne. Dine kursister vil nemt kunne finde kurser, som de allerede er tilmeldte, samt søge nye kurser frem og tilmelde sig med et par enkelte klik.

Alt dette kan ofte gøres fra kursisternes egen side, hvor alle kommende og gennemførte kurser er illustreret. Her kan kursisterne også nemt hente dokumentation af gennemførte kurser, hvis denne er nødvendig for adgang til specifikke arbejdsgange eller redskaber.

Du giver altså dine kursister hjælp til selvhjælp, og giver dem tøjlerne til deres egen læring. Et LMS lader nemlig kursisterne tilgå deres læring præcis når det passer dem, da kurserne altid ligger tilgængelige og kan gennemføres på alle tider af døgnet. Derudover kan kursisterne tilgå deres kurser på alt fra smartphones og tablets til en arbejdscomputer for eksempel via Microsoft Teams. Det giver en utrolig fleksibilitet, og øger kursisternes incitamentet for at tage jeres kurser, når du fjerner mulige forhindringer.

Vil du høre mere?