Gør din kompetenceudvikling simpel og effektiv med e-læring

Flere og flere medarbejdere ønsker en mulighed for kompetenceudvikling hos deres nuværende, eller kommende arbejdsplads. Men hvordan håndterer en organisation bedst sine medarbejderes behov for faglig udvikling, når tid og ressourcer er en mangelvare?

Kompetenceudvikling er en stor motivationsfaktor for den moderne medarbejder. Ja, faktisk så er muligheden for at kunne lære og udvikle sine kompetencer den største faktor når vi skal vælge arbejdsplads.

Det forventes i højere grad end tidligere, at en organisation skal give dets medarbejdere muligheden for at dygtiggøre sig indenfor deres felt.

Men hvordan skal en arbejdsgiver kunne tilbyde kompetenceudvikling af sine medarbejdere i et passende omfang? Vores bud på det problem er e-læring.

Moderne medarbejdere hungrer efter videreuddannelse

Hvis en organisation gerne vil lokke nye medarbejdere ind af døren, og holde på dem som allerede er i folden, så skal den investere i udviklingen af deres kompetencer. Moderne medarbejdere har travlt, og er ofte er på farten. De er i høj grad digitale og har fuld tillid til deres smartphone, når de skal bruge et hurtigt svar.

Når det kommer til undervisningsmateriale og træning, så skal det være personligt og tilpasset den individuelle medarbejders behov. De ved hvad de vil have, og er hurtige til at bedømme om kvaliteten på undervisningen er passende eller ej.

Sidst men ikke mindst, så vil medarbejdere have at deres træning skal kunne foregå hvor, og hvornår det passer dem. Netop denne sidste pointe taler ind i e-læring’s største styrke.

Kompetenceudvikling gjort simpelt og praktisk

E-læring er uhyre tilgængeligt og ikke mindst praktisk. En medarbejder kan tilgå et e-læringskursus alle timer i døgnet, og på alle devices med en forbindelse til internettet. Det er et af de største selling points man kan bruge om e-læring.

Derudover er det en læringsform, som byder op til en stor grad variation i undervisningen. Skal et kursus bestå af en række mindre videoer, og slutte af med en quiz? Vil du fodre medarbejderen med små 7 minutters læringsbidder i form af mikrolæring? Eller skal det i stedet være en blanding af fysiske fremmødekurser med e-læring som støtteelement i et blended learning forløb? Der er frit valg.

Hvis vi også skal kigge på det økonomiske aspekt, så er e-læring både billigere og nemmere at lave end traditionel undervisning. Fordelene lyder også på lavere gennemførselstid, bedre fastholdelse af viden og en større del af materialet som gennemføres.

Guide til at bygge e-læring

Download vores guide til eDesigneren

I vores guide dykker vi ned i de mange muligheder, og nogle best practice tilgange, som du bør være opmærksom på, når du bygger e-læring. Du vil kunne læse mere om:

• Huskeregler når du arbejder med e-læring
• Hvilket værktøj bruger man til at bygge e-læring?
• Hvornår skal du bruge quizzer og tests?

E-læring i et LMS giver strategisk kompetenceudvikling

Når du kobler din e-læring op til et LMS (Learning Management System), så begynder du først at kunne mærke det strategiske potentiale. Medarbejdere oprettes i systemet, og straks vil alle deres læringsaktiviteter automatisk blive overvåget i systemet.

En leder kan nemt logge ind og få et fyldestgørende overblik over medarbejdernes kurser, nuværende kompetencer, og hvor der måske kan opstå behov for yderligere undervisning. Det er et essentielt værktøj, hvis du ønsker at arbejde strategisk med din medarbejderudvikling.

Hvad enten det drejer sig om efteruddannelse hos enkelte medarbejdere, eller onboarding af spritnye ansigter, så kan et LMS skære ned på brugen af ressourcer og administrationstid.

Læs hvordan et LMS som plan2learn kan hjælpe din kompetenceudvikling

Vil du høre mere?