Beskrivelse
Når du skal ansætte en medarbejder, ved du, at der er omkostninger forbundet med det. Én ting er medarbejderes løn og pension – men selve ansættelsesforløbet koster også. Kurset om økonomisk ledelse er opdelt i 2 dele.
I første del får du styr på alle udgifter forbundet med ansættelse og onboarding af en medarbejder. Her er et par eksempler på, hvad der kræver ressourcer:
- Lave jobopslag
- Læse ansøgninger, udvælge kandidater og afholde samtaler
- Onboarding-forløb
- Mindre effektive medarbejdere på grund af oplæring og afbrydelser.
Derudover skal du regne med, at der går noget tid, inden medarbejderen tjener sin egen løn ind. Så hvad er de samlede omkostninger forbundet med en rekrutteringsproces? Dét giver Helle Svensson dig svar på i første kapitel af kurset.
Den anden del af kurset sætter fokus medarbejder økonomi. For har du styr på den præcise kostpris på dine medarbejdere? Selv erfarne ledere overser ofte udgifter ved at have en medarbejder og bliver overrasket over, hvor mange omkostninger der er – når det hele regnes med.
Hvad kommer ud over lønnen? Hvad koster pension? Hvad med overenskomster? Sygedage og opsigelse? Og hvad er egentlig lovpligtigt, når du skal ansætte?
Helle gennemgår alle de faktorer, som du skal være opmærksom på, og viser dig, hvordan du sikrer, at du får alle udgifter med – også de ‘usynlige’. Kort sagt lærer du på kurset at regne dig frem til et beløb der kan hjælpe dig vurdere, om du har råd til at have en medarbejder mere.
Du får desuden et regneark, hvor du igennem hele kurset kan indsætte dine egne tal og variabler, så du med det samme får svaret.
Forudsætninger
Det er en fordel, hvis du har kendskab til grundlæggende virksomhedsøkonomi.